Συνέντευξη της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ στον ιστότοπο Προοδευτική Πολιτική (2012-05-04):

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Η αριστερά έπεσε στην παγίδα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την εκκόλαψη της πιο σκληρής ακροδεξιάς. Αυτή τη στιγμή, ποια είναι η διαφορά στη ρητορική μεταξύ του Καμμένου και του Τσίπρα και ποια η ομοιότητα μεταξύ Τσίπρα και Κύρκου; Καμία και στα δύο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι υπουργοί του μνημονίου δεν είναι Έλληνες! Δεν έχει ειπωθεί ποτέ κάτι αντίστοιχο από ηγέτη της αριστεράς.

[…]

Νίκος Ράπτης: Δηλαδή το σκεπτικό σου είναι πως ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η συνωμοσιολογία καλλιεργήθηκαν από την αριστερά και αξιοποιούνται από την άκρα δεξιά; Αυτό είναι το σχήμα που υιοθετείς;

ΑΑΣ: Φλερτάρουν με αυτό το λόγο και δεν μπορούν να κατανοήσουν πως μιλώντας κι ακραία και δημαγωγικά δεν κερδίζουν ψήφους, αντιθέτως τις στέλνουν στους αυθεντικούς δημαγωγούς.

[…]

ΑΑΣ: Δε γίνεται να πηγαίνουμε στο μετρό και να χτυπάμε το εισιτήριο στα κρυφά, μήπως εμφανιστεί κάποιος και αρχίσει να φωνάζει πως είναι εθνική προδοσία η ακύρωση του εισιτηρίου. Βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση σχετικά με το τι είναι εθνικό, τι είναι πατριωτικό, τι είναι ορθολογικό.

ΑΑΣ: Δεν νομίζω πως [το σχέδιο Χρυσοχοΐδη] πρόκειται για στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Κομισιόν δε θα ‘δινε ποτέ λεφτά για να φτιαχτούν στρατόπεδα συγκέντρωσης. […] Αλλά αν δεν απατώμαι εδώ έχουμε φτάσει να ακούμε τον Μάκη Βορίδη να καταγγέλλει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι κατασκευάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Advertisements